onsdag 29 december 2010

2010

Då var året snart slut. Det var ett långt år. Intensivt, roligt, spännande, tungt, hektiskt och frustrerande. Allt i olika omgångar.

Roligaste: Att starta upp LoveCoffee! och att få avsluta Sommelierutbildningen.

Tråkigaste: Alla oförutsedda hinder på vägen till ett rosteri samt att inte få sitta i skolbänken längre.

Bästa espresso: 49th Paralells Espresso som jag fick av Sammy Piccolo i november. Sjukt blommig, fruktig och söt med en mjuk syra. Inspirerande. Vår Nekisse i förra veckan var också helt makalös som espresso så den får nog dela 1:a platsen.

Bästa filter: Stumptowns Kenya som min kompis tog med från NY i augusti. Galet bra med sina krispiga citrus/grapetoner, svarta vinbär och rabarber. Rent och välstrukturerat med pondus. Imponerande.

Bästa cafémiljö: St.Jakobs Stenungsbageri i Lund. Välkomnande, nyskapande och kvalitetsmedvetet med kunnigt och trevligt folk bakom disken. En framtida klassiker.

Bästa blogg: Syn City. En neutral blogg som varvar allvarliga frågeställningar och rolig läsning med bra balans. Känns oerhört passionerat för specialkaffets fortsatta utveckling och kommer med perspektiv utifrån den svenska "kaffebubblan". Frisk fläkt. Bra jobbat.

Vad händer 2011?

Vi tror verkligen på det kommande året och har en bra magkänsla. Bitarna har börjat falla på plats och i vår kommer LoveCoffee! att rulla för fullt. I januari kör vi igång med våra nya lokaler och nya skördar. Ska bli riktigt najs.

Tävlingen känns spännande. Vi hoppas på ett event som skapar många roliga möten och en tävling som håller hög internationell klass. Hoppas på lite nya ansikten både framför och bakom domarbordet.

Gott snack kommer att återgå till att vara en blogg utanför LoveCoffee!. Detta sker så fort vi fått ordning på vår IT-avdelning och kan ge rosteriet en egen blogg.

För övrigt hoppas vi på najs kaffe, gott snack och en massa oförutsedda saker som förgyllar vardagen.

Ha det gott och tack för i år! Gott nytt! Gott snack!

2 kommentarer:

Syn City sa...

Kamrater!

Känns oerhört smickrande att få hamna på en lista (jag gillar ju listor väldigt mycket rent generellt!).

Jag tror 2011 är året då Special Kaffe kommer definieras i Sverige, och då utgör ni, tillsammans med ett par andra aktörer i Sverige, en oerhört viktig del av den definitionen!

Det är jäkligt starkt jobbat på så kort tid! Gasen i botten, och gott nytt snackigt år!
Vi ses 2011!!

Daniel Remheden och Peter Frennhoff sa...

Tack själv för ett bra bloggår. 2011 kommer bli grymt!
Gott nytt år!