tisdag 1 februari 2011

Domarcertifiering & en kväll i Gtb

Igår var vi i Göteborg för att ta oss igenom domarcertifieringen inför Barista Cup. Den hölls av Fritz Storm och Matts Johansson som gav oss en intensiv dag att bita i. Det är helt enkelt ett test i olika steg där du bedöms som domare. Engagemanget var stort och alla var fullt fokuserade på uppgiften.

Att döma i tävlingen är ett stort ansvar och i slutändan handlar det om att vara en tillgång och trygghet för de tävlande baristorna. Jag är helt övertygad om att en sådan här certifiering sätter rätt ton inför tävlingen och att kvalitèn på domarteamet kvalitetssäkras något.

Det var tufft och som alltid lärorikt. 24 personer var på plats varav 10 st blev certifierade i slutet av dagen.

Kvällen spenderades på en underbar deli i Haga. Vi satt vid långbord och åt turkiska delikatesser medans rummet fylldes av kaffesnack. Att få spendera kvällen med likasinnade från olika delar av landet är guld värt. Vi borde ses oftare. Efter en liten barrunda var det dags att checka ut för kvällen. Vi konstaterade att Göteborg behöver få in lite riktig falafel på nattmenyn och somnade in riktigt gott.

I förmiddags hängde vi med Per på DaMatteo. Fantastiska lokaler. Vi koppade och snackade mer kaffe. Kan inte riktigt få nog.

Det har varit 36 riktigt bra timmar. Ser nu fram emot BC då vi kan ses igen.

Gott snack!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Tack för en intensiv och trevlig dag!

Helt underbart att ha så mycket kaffe-folk i huset, riktigt inspirerande.

Ses på Barista Cup om inte innan.

//Johan Nilsson

Drop Coffee sa...

Det var riktigt gott att se er! Tack för initiativ och kloka ord. Ses snart!