måndag 8 december 2008
NK i Stockholm
Helgen har varit en utmaning. Fredag, lördag och söndag stod jag i hetluften på NK´s nedre plan, närmare bestämt i caféet. I deras nysatsning skapades en mer uppdaterad meny, nya maskiner togs in och framförallt nytt kaffe. Jag har agerat rådgivare i utvecklingen och avslutade nu med ett gästspel och utbildning under helgen.
NK är nog Stockholms mest tempofyllda café, kön tar aldrig slut. Deras nya kaffesortiment består av två filterbryggningar samt två espressobryggningar. J&N är leverantören. NK´s kundkrets är trogen och ställer krav, det kan vara känsligt när en skåning kommer in och dundrar ut kaffen som smakar frukt och blommor. Dock inga sura miner utan intresse och tacksamhet var den generella reaktionen på det nya. Jag hade beställt lite Biloya för att kunna erbjuda något extra under helgen. Man kunde ju tro att kaffen av denna karaktär är för smala för detta sammanhanget men det var bara positiva reaktioner. Personligen tycker jag Biloyan är bra men har helt klart druckit roligare kaffen från regionen. Har dock inte provat Biloyan från Koppi, som har två andra lots än J&N.
Utmaningen för mig var att lämna Sthlm och känna att jag lyckats överföra medvetenhet och kunskap till tjejerna som jobbar på NK. Detta fick helt enkelt integreras med att stå i service då trycket var som högst. På söndagen hade vi dock 3 timmar innan öppning då jag kunde lägga tid på vad ligger till grund för en bra kopp. Det handlar mycket om logistik på ett sånt här tempofyllt ställe, vilket gör omställningen svår för personalen. Genom att stå bakom och ledsaga tjejerna under service så pressas de till att leverera och inte kompormissa med kvaliteten. Slutresultatet är jag helnöjd med, alla presterade bra kaffen, snygga cappus och med ett leende på läpparna. Det handlar om inställning och jag hoppas att de fortsätter att hålla nivån på kaffet. Det vore ganska coolt om ett ställe som NK kunde slänga ut välkomponerade drycker och smala kaffen anpassade efter säsong. Det når ut....
Tack för en trevlig helg!
- Gott snack / D
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar