fredag 9 april 2010

Ny säsong


Nu har vi slut på vår första laddning kaffe och det börjar trilla in färska skördar från alla världens hörn. Det känns jätteroligt och samtidigt lite underligt. Kan inte riktigt få ihop att det har hänt så mycket på bara ca 4 månader. Vi har lärt oss mycket under denna intensiva period och går in i nästa fas med lite kött på benen och bra perspektiv.

Första omgången kaffe körde vi på ganska säkra kort, kaffe vi kände till sedan innan och som var ganska trygga och neutrala. Nu, redan vid vår andra omgång, så är kaffet mycket mer representativt för våra personligheter och preferenser, det händer lite mer. Det ska bli riktigt kul att sätta ihop en ny espresso med färska skördar och att välja ut de säsongskaffe som utmärker sig ur mängden.

I förrgår damp det ner två säckar tvättad Sidamo, Etiopien från Seife på Ethiopian Beans. Jag har aldrig rostat Sidamo förut och körde helt och hållet på känsla. Jag försökte följa kaffets utveckling under rostningen och ville inte släppa det förrän bönorna var tillräckligt utvecklade. Kaffet gick mörkare än vad vi normalt rostar men resultatet blev riktigt bra. De utmärkande aromerna av bergamott, örter och citrus var klara, intensiva och rena. Mjuk och medelfyllig, långt och distinkt avslut. Sött! Inslag av mogen blå persika och plommon tyckte jag var talande för karaktären. Kaffet är dessutom vårt första där vi har en direkt kontakt ner till ursprung och det känns gott inför framtiden.

Nästa vecka kommer en hel pall med läckerheter och jag kan knappt vänta, ska bli riktigt najs! Mer om det i veckan. Dessutom har vi valt att ta in ett kaffe som är helt sjukt najs och unikt i sin karaktär. Mango, aprikos, ananas, apelsin, jasmin etc.... Jättesött med en gräddig konsistens. Helt klart en upplevelse i världsklass! Vi hade bara råd med en säck så det kommer nog gå åt fort. Vi återkommer till det kaffet när det är här, förhoppningsvis inom två veckor.

Så är läget gott folk! Gott snack!

Inga kommentarer: