söndag 10 maj 2009

Bar-hopping i Sthlm


Hej gott folk!

I veckan som gick spenderade vi en heldag i vår vackra hufvudstad. Efter ett lunchmöte började vi vår kafferunda på J&N`s butik på söder. Eskil serverade oss två olika bryggningar på WBC-blandningen, den senare var helt klart bäst men det kändes som om kaffet hade sett sina bästa dagar efter rostning. Härlig stämning och bemötande gjorde dock totalupplevelsen utmärkt.

Vi gick vidare till Mellkvist och beställde varsin macka. Brödet är helt gudomligt med en enkel fyllning av mozzarella, semitorkad tomat och tomatkräm. Less is more! En Portland efter mackan och diskussioner kring bryggstilens påverkan av smakbalans höll oss kvar ytterligare en stund innan vi gick vidare till Tvålpalatset. Där blev vi serverade av en mycket trevlig ung kvinna som erbjöd oss Underdog från Haugaard eller en blandning från Åre kafferosteri. Det blev en Underdog som hade kunnat visa upp lite mer syra för att ge balans till koppen.

Nästa ställe blev Espressino där Kiril tog emot oss med öppna armar. Efter mycket gott snack om WBC, baristayrket, dosering etc. så bjöd Kiril oss på dagens bästa shot. Den bryggdes på 5 Estate vilken jag aldrig varit speciellt förtjust i förut. Nu visade den upp sig som en väldigt ren kopp där en härlig eftersmak av rosmarin blev det bestående intrycket.

Kaffeångesten sätter in och vi stämmer träff med Anders-Thor för att ta en balanserande öl på Hotell Riesen. Jag och Peter hinner dock förvånas enormt av bartenderns arrogans och självupptagenhet att vi beslutar att gå någon annanstans när AT kommer. Det blir Le Bar Rouge som alltid är trevligt. Gott snack och god pilsner rundar av dagen innan det är dags att hoppa in i taxin till flygplatsen. Väl hemma i Lund vid 23-tiden är vi nöjda och belåtna med dagen i sin helhet. Kaffet kunde ha varit lite mer inspirerande och det känns som det är lite stiltje just nu. Nya skördar och nya caféer är på gång ( Costas e på g i Sthlm ) och det ska bli ett nöje att ta en ny runda snart igen.

Bilden: Aeropress bar på J&N. Najs!

Ha det Gott, Gott folk ..... Gott snack!

Inga kommentarer: