måndag 15 juni 2009

Coffee Collective


Gott folk...

Innan helgen så åkte jag och Seife ( mr Ethiopia ) till Köpenhamn för att ta en liten barrunda. Dagens första stopp blev också dagens bästa. Coffee Collective på Jägersbogade på Norrebro är i särklass Köpenhamns bästa möteplats för kaffeentusiaster. Dagen till ära var grabbarna ( och tjej ) i full färd med att arrangera kvällens stora evenemang. Esmeralda Special hade kommit och det skulle firas. Rosten var i full gång och drinkar komponerades inför kvällen, tilltugg var på g som skulle matcha kaffets karaktär och det verkligen sprudlade av entusiasm i den lilla lokalen.

Trots den intensiva uppladdningen inför kvällen så mottogs vi med öppna armar och bjöds in på en cupping av Esmeraldan eftersom vi inte kunde närvara på kvällen. Kaffet ställdes sida vid sida med "supermarket"-varianter för att tydligt visa varför ett kaffe av den prisklassen skiljer ut sig markant.

Esmeraldan är säreget elegant och härligt blommigt i sin karaktär. Det är lätt men ändå extremt klart nyanserat vilket ger en härlig komplexitet. Det blir nästan bara godare ju mer det tappar temperatur och nyanser av frisk citrus, färska kryddor, aprikos, honung och vit jasmin är tydliga karaktärer i koppen. Det är även en väldigt ren kopp utan bitterhet i eftersmaken.

Vi drack även riktigt goda shots av deras espresso som är väldigt välbalanserad av Daterra, Vista Hermosa och Idido. I doften lockar Idido med sina röda bär medan smaken präglas av gräsig sötma, choklad och inslag av syrliga jordgubbar. Len och fyllig med mjuk avslutning. Najs...

Är ni i Köpenhamn så måste ni göra en avstickare till Coffee Collective, ta en kaffe på uteserveringen och köp med lite rostat hem till presskannan. Gott snack!

Inga kommentarer: