onsdag 20 januari 2010

Fruktjuice


Version 2.2, rostad igår, givetvis lite färsk idag men helt klart en förbättring. Vår espresso bygger på vad säsongen erbjuder och just nu är den en blandning av kaffen från latin- och centralamerika. Första versionen var mycket uppskattad. Den hade en mörkare profil med en tydlig rostad ton, mycket choklad och mörka bär. Någon kommenterade att den var lite sur ( syrlig kanske ), en annan tyckte det kunde hända lite mer men merparten var väldigt nöjda med upplevelsen.

Vi tyckte att den var fyllig med en avrundad syra, viss sötma och påtaglig rostkaraktär. För oss var den aningen för torr i munnen, inte tilräckligt söt och avslutningen var aningen oren. Vi ansåg också att det absolut kunde få hända lite mer i koppen och att syran kunde friskas upp. Detta ledde till att vi plockade bort ett kaffe från Guatemala som ersattes med en annan Guatemala. Rent, krispigt och med mörka chokladtoner. Vår rostningsprofil förändrades och vi lyckas nu plocka fram kaffets karaktär utan påtaglig "rostad" smak.

Resultatet är en fyllig espresso med en intensiv arom av torkad frukt, pomerans och bageri. I smaken finns en hög balanserad syra, sötma från mogen gul frukt, rena chokladtoner och en komplex kryddighet i ett långt avlsut.

Profilen är en"slow roast" till en hyfsad ljus färgskala för att inte tillföra någon rostad ton.

Innehåll:

55% Camocim 3C Biodynamisk, Brasilien. Natural.
26% El Bosque, Guatemala.Tvättad.
19% El Quetzal, Nicaragua. Natural.

Gott snack

2 kommentarer:

Nicolás sa...

tja Daniel!
kör ni med en DallaCorte och testar ni espressoblandningen i den?
ha det bra!

Daniel Remheden och Peter Frennhoff sa...

tja! Vi kör en Faema e61, en La marzoccco linea och en GS3:a.

På bilden ser du en Nuova Simonelli WBC-maskin.