torsdag 25 september 2008

Aldrig fel med indiskt

Är i Stockholm på kurs i ett av mina favoritämne, nämligen kaffe. Fyra fullspäckade dagar i högsta tempo. Otroligt inspirerande men samtidigt blir det extra tydligt att man vid högt tempo verkligen måste ta sig tid till att de få korta lediga stunder man har över ges till upplevelser för att skapa en balanserad tillvaro.

I kväll fyllde jag och Alex från Njutbar i Malmö upplevelsekvoten med ett riktigt schysst krogbesök på Chanti på söder. Indisk mat av högsta kvalitet. Hade hört talas om det och gjorde en spontan chansning utan bordsreservation. Stället var knökat med superskön stämning. Till och med uteserveringen var packad trots att temperaturen låg kring 10 grader. En Bangla i baren för att komma i stämning och sedan stod bordet klart. Grymt bra mat serverat på klassiska plåtbrickor med fack för de olikas ingridientserna. Var som helst annars tacky men här helt rätt! Tandori med två olika grytor, dall, naan och en Bangla till i en fortfarande knökfull krog. Lyckan var total.

I tisdagskväll hade vi en annan skön smakupplevelse. Matlagningskurs på restaurangakademin med Markus Aujalay. Uppdelade i olika grupper för olika rätter lagade vi med grym handledning en härlig tre-rätters medan vi sippade på valfri fördrink. Till bords förgylldes maten med en välkomponerad vinmeny. Det största intrycket som lämnades var nog ändå hur trevligt det är att laga mat i goda vänners lag och ett gott glas i handen. Nästa middag hemma hos oss kommer lagas tillsammans med gästerna.

Ska samla övriga intryck och återkommer med fler sköna smakupplevelser och några bilder från huvudstadsbesöket.

Gott Snack!

-P

Inga kommentarer: